Op vrijdagavond 22 oktober is er een ouderwets gezellige bandjesavond in Elzenburg. De line up voor deze eerste editie van Tune Out is rond, en het wordt meteen een mooie avond!

De 3 musketiers

We trappen de avond rond 19.30 uur af met de jonge muzikanten van ‘De 3 Musketiers’. De 3 Musketiers zijn ontstaan uit het kweekvijver-traject van MusiCare. Gedurende dit traject werden deze talentvolle jonge muzikanten begeleid door Michel Nienhuis. Ze schrijven hun eigen nummers en hun stijl is het best te omschrijven als dansbare popmuziek.

QuoBeat

Dear ladies, gentlemen, Let it all start with a song, I'm sure we'll get along

Op 27 januari 2019 waren Jeremy en Rickardo Overheul uitgenodigd om in het voorprogramma van een coverband van Status Quo een paar nummers mee te spelen. Hier zijn natuurlijk filmpjes van gemaakt en zijn meteen doorgestuurd naar Arjen Overheul. Deze opperde meteen om een keer te gaan jammen.

Een jaar later, 8 februari 2020, werden we nogmaals gevraagd om in het voorprogramma te spelen ( dit keer 3 man sterk) en hebben we 2 nummers van Volbeat gespeeld. Dit zijn de beginselen van de band QuoBeat geworden. Na lang zoeken in Coronatijdperk hebben we uiteindelijk ook een drummer gevonden in Job van Mechelen.

QuoBeat is geen traditionele coverband die zich vasthoudt aan 1 band. Wij coveren voornamelijk Volbeat en Status Quo, maar duiken ook de richting in van Metallica en de Misfits. Daarnaast proberen wij er een eigen sausje overheen te leggen. We eren onze helden in de nummers, maar improviseren ook. Een goed voorbeeld is het nummer Blue Eyed Lady van Status Quo waar in de solo finger tapping wordt gebruikt alla Eddy van Halen. Of het nummer Pelvis on Fire van Volbeat met als afsluiting prachtige double bass lijnen!

Nu we weer een beetje zicht hebben op meerdere versoepelingen is de kans groot dat we eindelijk weer het publiek kunnen vermaken. Het vermaken van het publiek is voor ons het belangrijkste wat er is! Wij willen jullie laten horen hoe gaaf muziek maken is!

Let’s Seal the deal and let's boogie for a while !

[Z]Ode[n] aan de Dijk

De afsluiting van de avond is voor (Z)Ode(n) aan de Dijk: een ode aan het vleesgeworden geweten van de Nederlandse rock, soul en rhythm & blues. Het boegbeeld van de Nederlands(talig)e rock. Noem ze zoals je wilt, maar De Dijk is een band waar niemand in ons kikkerlandje omheen kan.

Daarom een ode aan De Dijk door [Z]ode[n] Aan De Dijk al jaren de enige echte De Dijk tribute band van de Lage landen. Of het nu een festival, evenement of muziekcafé is waar ze spelen, het maakt niet uit want het wordt een feest met dansen, dansen, Dansen op de Vulkaan en vele andere grote hits van De Dijk. Op dit moment staan er ruim 24 bekende en enkele minder bekende nummers van De Dijk op het repertoire. [Z]ode[n]Aan De Dijk probeert bij elk nummer zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering van de meesters zelf te blijven want het zijn hun helden. Een fantastische slot-act in de maand dat de Dijk zijn 40-jarig jubileum viert! Meer informatie over deze band vind je op www.zaddband.nl.

Entree is kosteloos, en de zaal gaat om 19.00 uur open. Uiteraard volgen we de dan geldende corona-voorschriften. 

Voor bands die podiumervaring op willen doen

 Hou vanaf oktober de vierde vrijdag van de maand maar vast vrij, want jeugd- en jongerencentrum Elzenburg start dan met een maandelijkse bandjesavond. Het podium is er, de techniek is er, de eerste bandjes zijn er, maar er is nog ruimte!

Speel jij in een band en zou je wat vrijer willen zijn op het podium? Of wil je überhaupt een keer met je band (of solo) op het podium staan? Dan is Tune Out Event daar een goede gelegenheid voor. Het maakt niet uit of je net een blauwe maandag blokfluitles hebt gehad of al jaren de buurt tot wanhoop drijft tijdens het repeteren in de garage. Samen muziek maken, oefenen, kijken wat werkt, en dat allemaal in een super-relaxte sfeer. Daar gaat het om. Leuk om bij op te treden, leuk om bij aanwezig te zijn.

De eerste editie, vrijdag 22 oktober, kent al een mooie basis met ‘Quo Beats’ en de ‘de Dijk’-coverband ‘(Z)Ode(n) aan de Dijk’, maar met name bij latere edities is nog plek voor artiesten.  Ieder Tune Out Event is er ruimte voor 2 á 3 bands. De volgorde wordt bepaald door leeftijd of podiumervaring, en bands van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Meer weten, of jouw timeslot reserveren? Bel, mail of app met Elzenburg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /  06-33130339).

Deze mannen kennen we nog van HumorOnAir, een geweldig online event dat in maart vanuit Elzenburg plaats heeft gevonden. Dat smaakte naar meer, en Tidal4MIND is het prachtige initiatief dat deze mannen nu onder handen hebben. Elzenburg is blij dat het kan ondersteunen waar nodig.

Tidal4Mind

TidalMedia zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving, voor iedereen. Door middel van een live event dat plaats vind op 24 Juli 2021 van 18:00 tot 22:00 in Vught (jij kan daar ook bij zijn!) halen we zo veel mogelijk geld op voor MIND en zetten we de psychische welzijn op de maatschappelijke agenda.

Ons doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. En dat is nu, meer dan ooit, hard nodig! Steun jij ons? Kom dan naar ons live evet of doneer nu direct! Alvast veel dank voor je donatie en/of aanwezigheid!

Tijdens het live event Tidal4MIND! kan je gezellig langskomen om live te genieten van leuke bandjes onder het genot van een heerlijk drankje, zonder toegangskosten! Tidal4MIND is uiteraard volledig corona proof opgezet, het corona preventie team van TidalMedia bekijkt van dag tot dag wat de benodigde coronamaatregelen zijn. Maar al die maatregelen maken Tidal4MIND niet minder gaaf! Want de ruimtes die we tot onze beschikking hebben zijn super groot, in totaal wel 600 vierkante meter. In die 600 m2 is er genoeg ruimte om afstand te houden, maar uiteraard is het super gezellig aangekleed en is er van alles te beleven! 

Tidal4MIND is natuurlijk om fondsen te werven voor MIND, maar ook om maatschappelijk te agenderen dat psycische gezondheid nog niet vanzelfsprekend is, daarom halen wij zo veel mogelijk geld op voor MIND, bijvoorbeeld bij aankoop van consumpties gaat er 25% naar MIND. Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. TidalMedia wil deze missie zo veel mogelijk steunen!

kamp bladel 2021

Eén van de bewoners van Elzenburg is Kamp Bladel, en dit jaar is een bijzonder jaar voor ze. Ze gaan namelijk voor de 50e keer hun tenten opslaan in de bossen van Bladel. Dat doen ze in de tweede week van de zomervakantie, van 1 tot en met 8 augustus. Een uniek kamp met een gouden randje, en jij kan er bij zijn! Aanmelden kan via www.jeugdwerkrozenoord.nl. Doen!

De afgelopen maanden is achter de schemen gewerkt aan een ontwerp voor de grote zaal, hal en foyer van Elzenburg. De vraag aan de styliste was; help ons van deze ruimte sfeervolle, uitnodigende ruimtes te maken, waar iedereen zich thuis voelt en wara het fijn verblijven is, zonder het multifunctionele karakter te verliezen. Die vraag heeft, na nog een check bij de verschillende gebruikers, geleid tot een ontwerp waar we erg blij mee zijn.

klik hier voor een rondleiding!

Hoe nu verder?

Aan deze plannen hangt natuurlijk een prijskaartje. Hoe groot dat oprijskaartje is zijn we nu in kaart aan het brengen. Op basis daarvan gaan we kijken wat, hoe en wamnneer we een en ander ook gefinancierd kunnen krijgen. Hopelijk kunnen we snel de eerste stappen zetten.

Helpen?

Kan en wil jij, of jouw bedrijf, mogelijk iets betekenen in het doorontwikkelen van Elzenburg naar bruisend sociaal-cultureel jongerencentrum? Heel fijn! Bel of mail even met Sander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-33130339). Zo help je ons, de gebruikers van het gebouw én geef je invulling aan jouw maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een ANBI-status voor Elzenburg is in voorbereiding.

vacature penningmeester

Vacature: penningmeester Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg is op zoek naar een penningsmeester. Ben je graag bezig met cijfers? En wil je je op vrijwillige basis inzetten voor hét jeugd- en jongerencentrum van Vught? Dan is dit je kans.

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Elzenburg zet zich in voor een vernieuwend en breed aanbod voor jeugd en jongeren. We zijn de verbinder voor lokale partijen en een ‘tweede huis’ voor jeugd en jongeren. We hebben een dolenthousiaste groep van vrijwilligers, vaste gebruikers en medewerkers die zich volledig inzetten om tal van voorzieningen en activiteiten voor jeugd en jongeren mogelijk te maken.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Bestuursorgaan Elzenburg bestaat nu uit vier leden namelijk de voorzitter Bart Houben, de secretaris Willem Bronkhorst, algemeen bestuurslid Michel Hollestelle en algemeen bestuurslid Willem-Wouter Dijkstra. Als penningmeester ben je op vrijwillige basis onderdeel van het bestuur.

De penningmeester

De penningmeester is (mede)verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van de financiële zaken. Het in de gaten houden van geldstromen, facturen betalen en het opstellen van de begroting behoren o.a. tot de werkzaamheden.

Met de taken van de penningmeester ben je ongeveer 2 tot 4 uur per week bezig.

Wie ben jij?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, cijfertjes en financiën
  • Je bent integer en een teamspeler
  • Je bent gestructureerd en sterk in het overzicht houden
  • Je bent scherp op uitgaven en inkomsten

Wat bieden wij?

  • Een mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen
  • Ruimte om initiatief te nemen en dingen te proberen
  • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij
  • Een enthousiast en dynamisch team

Interesse?

Lijkt het jou een uitdaging om als penningmeester van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de slag te gaan? Stuur dan snel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op.

elzenburg

Elzenburg is al enkele maanden gesloten, maar dat betekent niet dat er stil is gezeten! Door iedereen is er kei-hard gewerkt om, zodra het weer mag, als een speer uit de startblokken te komen.

Achter de schermen is gewerkt aan een duidelijke koers en visie voor het jongerencentrum. Een blik op de toekomst; waar staan we als organisatie over anderhalf jaar. Daarbij zetten we in op talentontwikkeling bij jeugd en jongeren. Elzenburg is de speeltuin-voor-jongeren, waar je mag proberen, experimenteren en af en toe je kop mag stoten. Wij bieden die veilige plek, een huiskamer, en helpen waar nodig. Daarbij zijn we verbinder tussen jongeren, professionals rondom jongeren en jeugd-organisaties. Als huisvester voor een deel van hen hebben we een mooie uitgangspositie, en zo kunnen we de contacten met jeugd en jongeren in het jongerencentrum optimaal benutten. Deze rol stopt niet bij de drempel van het jongerencentrum.

Door onze voorzieningen door zo veel mogelijk verschillende mensen en organisaties te laten gebruiken zorgen we voor verbinding en kruisbestuiving. Zo faciliteren we een sterk netwerk van (vrijwilligers-) organisaties dat het sociaal-cultureel (verenigings-)leven in Vught versterkt.

Met deze nieuwe website en het nieuwe logo zetten we Elzenburg nieuw neer waar we horen; midden in -en voor en door- de Vughtse samenleving.

Top