Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg is in de afgelopen twee jaar steeds drukker geworden. Meer bezoekers weten het gebouw te vinden en voor jongeren is er steeds meer aanbod gekomen. Om te komen tot een nog sterker en completer aanbod voor jeugd- en jongeren is eind juni door de gemeenteraad besloten Elzenburg in de gelegenheid te stellen hun jeugd- en jongerenactiviteiten verder te professionaliseren. Vanaf deze week is het team compleet.

Elzenburg is een veilige ontmoetingsplek voor jongeren, een huiskamer waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hun motivatie en ambitie staan centraal. Judith en Damian zijn er om dat aan te spreken en de jongeren te begeleiden bij het waarmaken van die ambitie.

Damian is begin september gestart en heeft de bekende activiteiten met het team van stagiaires weer opgestart; Maandagavond blijft onze meidenavond en op dinsdag en donderdag is er Club d’n Elze voor de basisschool en de inloop ’s avonds voor oudere jeugd. Daarnaast hebben ze een basis gelegd voor een breed en vernieuwend aanbod. Nu Judith ook gestart is kan er de laatste hand aan gelegd worden waardoor na de herfstvakantie flitsend uit de startblokken wordt gekomen. Zo is Elzenburg, naast de bestaande inloop op dinsdag en donderdag, 4 dagen in de week ’s middags open voor middelbare scholieren. Het jongerencentrum wordt nog  meer een huiskamer. Daarnaast komt er een maandelijks fris-feest, karaoke-avonden, gaan we zaalvoetballen; allemaal met het doel contact met de doelgroep te bouwen en onderhouden, en zo hun ambities te en talenten te leren kennen en sámen tot een verdere ontwikkeling van het programma-aanbod te komen. Tegelijkertijd zal onze bijdrage aan bestaande projecten zoals ‘Try Out’, ‘DitisIK!’ en ‘Let’s talk about’ versterkt worden.

Damian en Judith zijn op wisselende momenten aanwezig in Elzenburg en zijn het aanspreekpunt voor de jongerenactiviteiten. Ze stellen zich verder voor op hun eigen Instagram account; @damian.elzenburg en @judith.elzenburg.

Wil jij meer weten over Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg? Kijk dan op de Instagram van Damian en Judith, of kijk op www.elzenburg.com voor de activiteiten die gepland staan.

Zaterdag 9 april was Elzenburg dé plek om te zijn voor Disney-liefhebbers. Fantasia organiseerde er, samen met Elzenburg, hun jaarlijkse beurs met Disney-artikelen, Disney-figuren en vooral veel ontmoeting en uitwisseling tussen liefhebbers van de magie.

Het verwcahte aantal bezoekers van 3000 is ruim overschreden. In een gezoedelijke sfeer schuifelden mensen langs de ruim 120 stands. Kinderen werden geschminklt, leefden zich uit op één van de springkussens en mensen kwamen even op adem bij één van de horeca-punten.

Elzenburg is trots op hoe het evenement verlopen is, en blij met hoe het gebouw (inclusief de sporthal) zich leent voor dit soort evenementen. En bovenal; dankbaar voor de inzet van de 30 vrijwilligers die dit mee mogelijk gemaakt hebben!

Vaste bezoeker en overbuurman Arno heeft, namens Novo3, een reportage gemaakt van de markt. Die is hier te bekijken;
https://www.novo3.nl/video/jong-talent-de-natuurjournalist/.

De foto's bij dit artikel zijn van Cees Ringelberg.

De afgelopen maanden is achter de schemen gewerkt aan een ontwerp voor de grote zaal, hal en foyer van Elzenburg. De vraag aan de styliste was; help ons van deze ruimte sfeervolle, uitnodigende ruimtes te maken, waar iedereen zich thuis voelt en wara het fijn verblijven is, zonder het multifunctionele karakter te verliezen. Die vraag heeft, na nog een check bij de verschillende gebruikers, geleid tot een ontwerp waar we erg blij mee zijn.

klik hier voor een rondleiding!

Hoe nu verder?

Aan deze plannen hangt natuurlijk een prijskaartje. Hoe groot dat oprijskaartje is zijn we nu in kaart aan het brengen. Op basis daarvan gaan we kijken wat, hoe en wamnneer we een en ander ook gefinancierd kunnen krijgen. Hopelijk kunnen we snel de eerste stappen zetten.

Helpen?

Kan en wil jij, of jouw bedrijf, mogelijk iets betekenen in het doorontwikkelen van Elzenburg naar bruisend sociaal-cultureel jongerencentrum? Heel fijn! Bel of mail even met Sander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-33130339). Zo help je ons, de gebruikers van het gebouw én geef je invulling aan jouw maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een ANBI-status voor Elzenburg is in voorbereiding.

Top