Elzenburg zoekt een

Jeugd- en jongerenwerker

om mee te bouwen aan de talenten van jeugd, en aan ons mooie jongerencentrum!


Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg is op zoek naar een ondernemende en zelfstandige jeugd- en jongerenwerker, om samen een kwalitatief goed aanbod met en voor jeugd en jongeren in de gemeente Vught te ontwikkelen. Dat doen we in en vanuit ons grote en goed geoutilleerde jongerencentrum, samen met onze netwerkpartners.

Herken jij talenten van jongeren? Hun passie? Hun beweegredenen? Ga je liever uit van wat wél kan dan van wat niet kan? Kijk jij door gedrag heen naar de ware aard van het beestje? En kan jij ook nog structuur scheppen in chaos, van niets íets maken? Help jij jongeren hun doelen realiseren, zonder het eigenaarschap van ze over te nemen? Dan ben je echt onze gedroomde nieuwe collega!

Er is één FTE vacature-ruimte. Vanwege de veelzijdigheid van de functie en verwachte flexibiliteit zouden we die graag verdelen over twee personen. Maar ben jij een flexibele duizendpoot die graag full-time werkt? Dan ook ben je van harte uitgenodigd te reageren. Het gaat om de match en de juiste puzzelstukjes.

Wat we verwachten
Een relevante sociale opleiding (sociaal werk, social work, pedagogiek, et cetera) en ervaring in het werkveld. Door die ervaring heb je een eigen kijk en visie op jongerenwerk ontwikkeld en ben je bekend met het netwerk waarbinnen een jongerencentrum opereert. Bezit van rijbewijs en auto is mooi meegenomen. Een C.V. opgesierd met ervaring als vrijwilliger bij een (jeugd-) vereniging is een pré.

Wat we bieden
Je komt in dienst bij een kleine en dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is, sterk ingebed in een professioneel netwerk én de lokale samenleving. Je hebt de ruimte om vanuit eigen visie en drijfveer mee invulling te geven aan het jongerencentrum.
De functie wordt op basis van opleiding en ervaring ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk (maximaal schaal 8). Uiteraard wordt je gefaciliteerd in wat je nodig hebt voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Bij gebleken geschiktheid en voortgaande financiering gaan we voor een langdurige verbintenis, maar we beginnen met een jaarcontract. Werken in de avonduren en -meer incidenteelin het weekend is onvermijdelijk bij dit werk. Bij aanstelling vragen we een VOG voor je aan. Als die niet wordt afgegeven kan je niet bij ons komen werken.

Interesse gewekt?
Weet je al voldoende? Stuur dan je CV en motivatie aan Sander Pieters; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Eerst wat meer weten? Gebruik dan hetzelfde mailadres of bel Sander op 06-33130339.
Reageren kan tot 7 juli. We verwachten de procedure vóór 1 augustus afgerond te hebben, in de hoop het nieuwe schooljaar op volle sterkte uit de startblokken te komen.

De maandelijkse bandjesavond in Elzenburg zit er weer aan te komen, en de line-up is veelbelovend!

Vorige maand zagen 65 bezoekers, jong en oud, hoe de foyer van Elzenburg zich prima leent als concert-zaal. Met haast onfeilbare techniek, sfeervolle opstelling en goede akoestiek een prima avond voor zowel muzikant als bezoeker. Het is dan ook fijn dat er eindelijk aan wat regelmaat gebouwd kan worden.

29 april wordt het bal geopend door Vibe Vulture. Vorige maand waren ze te beluisteren in De Speeldoos tijdens een presentatie van MDM, en volgende week bij ons. Beginnende muzikanten met een stevig geluid! Aansluitend is het podium voor de mannen van RimpelRock; een van de bandjes die thuis is in Elzenburg. De eerste kennismaking; “euh, wij zijn zo piepjong niet meer maar mogen we toch bij jullie repeteren…?”. Natuurlijk! De muziek strakker dan gezichtscrème ooit nog kan bereiken; RimpelRock is er bij.
Afsluiter van de avond komt helemaal uit Zeeland. Dat kunnen er twee zijn, denk u nu. Niet waar! Wij hebben de derde; Smoothy Rockers. Geen Bløf of Racoon, maar deze viermansformatie brengt bestaande pop, rock en soulnummers op hun eigen manier.

Vrijdag 29 april is de zaal om 19.30 uur open en om 20 uur bijt Vibe Vulture het spits af. Iedereen, jong of meer belegen, die van livemuziek houdt en een ongedwongen avondje uit zoekt is van harte welkom. En schrijf vast op; Hemelvaartsvrijdag 27 mei is de volgende editie weer. Entree is gratis.

 

Zaterdag 9 april was Elzenburg dé plek om te zijn voor Disney-liefhebbers. Fantasia organiseerde er, samen met Elzenburg, hun jaarlijkse beurs met Disney-artikelen, Disney-figuren en vooral veel ontmoeting en uitwisseling tussen liefhebbers van de magie.

Het verwcahte aantal bezoekers van 3000 is ruim overschreden. In een gezoedelijke sfeer schuifelden mensen langs de ruim 120 stands. Kinderen werden geschminklt, leefden zich uit op één van de springkussens en mensen kwamen even op adem bij één van de horeca-punten.

Elzenburg is trots op hoe het evenement verlopen is, en blij met hoe het gebouw (inclusief de sporthal) zich leent voor dit soort evenementen. En bovenal; dankbaar voor de inzet van de 30 vrijwilligers die dit mee mogelijk gemaakt hebben!

Vaste bezoeker en overbuurman Arno heeft, namens Novo3, een reportage gemaakt van de markt. Die is hier te bekijken;
https://www.novo3.nl/video/jong-talent-de-natuurjournalist/.

De foto's bij dit artikel zijn van Cees Ringelberg.

Sinds 7 j.l. maart heeft de Aanpak zich gevestigd in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg.

Evelien van Nunen en Geert-Jan van den Heuvel hebben hun krachten gebundeld en willen met ‘de Aanpak’ jongeren uit groep 7 en 8 van de basisschool en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs ondersteuning bieden, als het even niet zo lekker gaat. Zij kijken dan wat er nodig is om de dingen die moeilijk gaan, wat makkelijker te maken.

Als ouder wil je niets liever dan dat het goed gaat met je kind. Een ouder kan luisteren en tips geven, maar soms werkt dat niet voldoende. Evelien en Geert-Jan kunnen zich voorstellen dat het prettig is als er iemand meekijkt, meedenkt en adviseert.

Ze bieden op een laagdrempelige manier hun coaching en training op maat aan.

Alle informatie over de coaching en training is te vinden op www.deaanpak-coaching.nl en @deaanpak-coaching.facebook.com

Tot twee keer toe werd het uitgesteld, maar nu gaat het door! De Fantasia Disney-markt in Elzenburg.

Tijdens dit evenement wordt de synergie tussen sporthal en jongerencentrum, en de praktische gebouw-indeling, goed benut! Met activiteiten en een terras op het plein voor de deur, 120+ kramen en stands in de sporthal en in de zalen van het jongerencentrum, horeca in beide zalen, een food-court in de gang en een snackwagen op het plein zijn we klaar voor heel veel Disney-liefhebbers!

Op basis van eerdere edities rekent de organisatie op ruim 3000 bezoekers. Als deze mensen allemaal hun auto rond Elzenburg gaan parkeren hebben we een logistieke nachtmerrie. Daarom worden bezoekers verzocht zo veel mogelijk met het OV en de fiets te komen. Voor hen die er toch voor kiezen met eigen vervoer te komen is er parkeergelegenheid bij Regina Coeli (Martinilaan) en op Zorgpark Voorburg (Boxtelseweg). Beiden locaties samen zijn goed voor meer dan 500 parkeerplaatsen. De hele dag rijdt een pendelbus tussen de parkeerlocaties, het NS-station en Elzenburg. Voor slechts een euro wordt je voor de deur afgezet!

Tijdens de markt zijn 20 vrijwilligers namens Elzenburg in touw om bezoekers te ontvangen en van een natje en droogje te voorzien. Bij beide bars is frisdrank, koffie / thee, worstenbrood en gebak te verkrijgen. In de gang zijn hotdogs, saté of soep met brood beschikbaar, en staat een snoepkraam met popcorn, ijs en snoep. Liever een (speciaal-)biertje van de tap? Dat kan bij de bar in het jongerencentrum. Betalen in de horeca tijdens het evenement kan uitsluitend met consumptiemunten. Deze zijn te koop bij de informatie-stand op het plein. PIN-betalingen zijn daar ook mogelijk.

Bright Companions, The Sauce en No Code

Tune Out Event op 25 maart in Elzenburg

Op 25 maart aanstaande staat in Elzenburg weer een Tune Out Event gepland. Een avond met goede live muziek met speciale aandacht voor jonge muzikanten.

Was je er bij, op 22 oktober? Toen was de eerste editie van wat een maandelijks evenement moest worden. Op het podium hadden we V-Kids, Quo Beat en als afsluiter (z) Ode(n) aan de Dijk. De opbouw van de avond was perfect; in muziek en in sfeer! De foyer van Elzenburg bleek het ideale formaat te hebben voor een avond als deze. En de geluidstechniek was top. Alle voortekenen voor een mooie serie waren goed! Na een corona-winterslaap van 5 maanden pakken we nu de draad weer op.

Bright Companions, The Sauce en No Code

Op 25 maart hebben we drie bands weten te strikken. Bright Companions uit Gorinchem opent de avond. Deze muzikanten brengen stevige gitaarrock. Sfeer gegarandeerd. Aansluitend staat No Code op de planken. Deze Zwolse -jawel, kosten noch moeite…- formatie speelt covers van Rage Against the Machine, Pearl Jam en meer van dat zwaardere werk.
De afsluiter is voor de Brabantse band The Sauce. Zoals ze zelf zeggen; A trip down to New Orleans, alsof New Orleans in Vught zelf ligt. Ervaren muzikanten die een strakke southern rock set neerzetten.

Tune Out Event is op vrijdagavond 25 maart vanaf 19.30 uur in JJC Elzenburg, Lidwinastraat 12c in Vught. Entree is gratis.

Op vrijdagavond 22 oktober is er een ouderwets gezellige bandjesavond in Elzenburg. De line up voor deze eerste editie van Tune Out is rond, en het wordt meteen een mooie avond!

De 3 musketiers

We trappen de avond rond 19.30 uur af met de jonge muzikanten van ‘De 3 Musketiers’. De 3 Musketiers zijn ontstaan uit het kweekvijver-traject van MusiCare. Gedurende dit traject werden deze talentvolle jonge muzikanten begeleid door Michel Nienhuis. Ze schrijven hun eigen nummers en hun stijl is het best te omschrijven als dansbare popmuziek.

QuoBeat

Dear ladies, gentlemen, Let it all start with a song, I'm sure we'll get along

Op 27 januari 2019 waren Jeremy en Rickardo Overheul uitgenodigd om in het voorprogramma van een coverband van Status Quo een paar nummers mee te spelen. Hier zijn natuurlijk filmpjes van gemaakt en zijn meteen doorgestuurd naar Arjen Overheul. Deze opperde meteen om een keer te gaan jammen.

Een jaar later, 8 februari 2020, werden we nogmaals gevraagd om in het voorprogramma te spelen ( dit keer 3 man sterk) en hebben we 2 nummers van Volbeat gespeeld. Dit zijn de beginselen van de band QuoBeat geworden. Na lang zoeken in Coronatijdperk hebben we uiteindelijk ook een drummer gevonden in Job van Mechelen.

QuoBeat is geen traditionele coverband die zich vasthoudt aan 1 band. Wij coveren voornamelijk Volbeat en Status Quo, maar duiken ook de richting in van Metallica en de Misfits. Daarnaast proberen wij er een eigen sausje overheen te leggen. We eren onze helden in de nummers, maar improviseren ook. Een goed voorbeeld is het nummer Blue Eyed Lady van Status Quo waar in de solo finger tapping wordt gebruikt alla Eddy van Halen. Of het nummer Pelvis on Fire van Volbeat met als afsluiting prachtige double bass lijnen!

Nu we weer een beetje zicht hebben op meerdere versoepelingen is de kans groot dat we eindelijk weer het publiek kunnen vermaken. Het vermaken van het publiek is voor ons het belangrijkste wat er is! Wij willen jullie laten horen hoe gaaf muziek maken is!

Let’s Seal the deal and let's boogie for a while !

[Z]Ode[n] aan de Dijk

De afsluiting van de avond is voor (Z)Ode(n) aan de Dijk: een ode aan het vleesgeworden geweten van de Nederlandse rock, soul en rhythm & blues. Het boegbeeld van de Nederlands(talig)e rock. Noem ze zoals je wilt, maar De Dijk is een band waar niemand in ons kikkerlandje omheen kan.

Daarom een ode aan De Dijk door [Z]ode[n] Aan De Dijk al jaren de enige echte De Dijk tribute band van de Lage landen. Of het nu een festival, evenement of muziekcafé is waar ze spelen, het maakt niet uit want het wordt een feest met dansen, dansen, Dansen op de Vulkaan en vele andere grote hits van De Dijk. Op dit moment staan er ruim 24 bekende en enkele minder bekende nummers van De Dijk op het repertoire. [Z]ode[n]Aan De Dijk probeert bij elk nummer zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering van de meesters zelf te blijven want het zijn hun helden. Een fantastische slot-act in de maand dat de Dijk zijn 40-jarig jubileum viert! Meer informatie over deze band vind je op www.zaddband.nl.

Entree is kosteloos, en de zaal gaat om 19.00 uur open. Uiteraard volgen we de dan geldende corona-voorschriften. 

Voor bands die podiumervaring op willen doen

 Hou vanaf oktober de vierde vrijdag van de maand maar vast vrij, want jeugd- en jongerencentrum Elzenburg start dan met een maandelijkse bandjesavond. Het podium is er, de techniek is er, de eerste bandjes zijn er, maar er is nog ruimte!

Speel jij in een band en zou je wat vrijer willen zijn op het podium? Of wil je überhaupt een keer met je band (of solo) op het podium staan? Dan is Tune Out Event daar een goede gelegenheid voor. Het maakt niet uit of je net een blauwe maandag blokfluitles hebt gehad of al jaren de buurt tot wanhoop drijft tijdens het repeteren in de garage. Samen muziek maken, oefenen, kijken wat werkt, en dat allemaal in een super-relaxte sfeer. Daar gaat het om. Leuk om bij op te treden, leuk om bij aanwezig te zijn.

De eerste editie, vrijdag 22 oktober, kent al een mooie basis met ‘Quo Beats’ en de ‘de Dijk’-coverband ‘(Z)Ode(n) aan de Dijk’, maar met name bij latere edities is nog plek voor artiesten.  Ieder Tune Out Event is er ruimte voor 2 á 3 bands. De volgorde wordt bepaald door leeftijd of podiumervaring, en bands van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Meer weten, of jouw timeslot reserveren? Bel, mail of app met Elzenburg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /  06-33130339).

Deze mannen kennen we nog van HumorOnAir, een geweldig online event dat in maart vanuit Elzenburg plaats heeft gevonden. Dat smaakte naar meer, en Tidal4MIND is het prachtige initiatief dat deze mannen nu onder handen hebben. Elzenburg is blij dat het kan ondersteunen waar nodig.

Tidal4Mind

TidalMedia zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving, voor iedereen. Door middel van een live event dat plaats vind op 24 Juli 2021 van 18:00 tot 22:00 in Vught (jij kan daar ook bij zijn!) halen we zo veel mogelijk geld op voor MIND en zetten we de psychische welzijn op de maatschappelijke agenda.

Ons doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. En dat is nu, meer dan ooit, hard nodig! Steun jij ons? Kom dan naar ons live evet of doneer nu direct! Alvast veel dank voor je donatie en/of aanwezigheid!

Tijdens het live event Tidal4MIND! kan je gezellig langskomen om live te genieten van leuke bandjes onder het genot van een heerlijk drankje, zonder toegangskosten! Tidal4MIND is uiteraard volledig corona proof opgezet, het corona preventie team van TidalMedia bekijkt van dag tot dag wat de benodigde coronamaatregelen zijn. Maar al die maatregelen maken Tidal4MIND niet minder gaaf! Want de ruimtes die we tot onze beschikking hebben zijn super groot, in totaal wel 600 vierkante meter. In die 600 m2 is er genoeg ruimte om afstand te houden, maar uiteraard is het super gezellig aangekleed en is er van alles te beleven! 

Tidal4MIND is natuurlijk om fondsen te werven voor MIND, maar ook om maatschappelijk te agenderen dat psycische gezondheid nog niet vanzelfsprekend is, daarom halen wij zo veel mogelijk geld op voor MIND, bijvoorbeeld bij aankoop van consumpties gaat er 25% naar MIND. Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. TidalMedia wil deze missie zo veel mogelijk steunen!

kamp bladel 2021

Eén van de bewoners van Elzenburg is Kamp Bladel, en dit jaar is een bijzonder jaar voor ze. Ze gaan namelijk voor de 50e keer hun tenten opslaan in de bossen van Bladel. Dat doen ze in de tweede week van de zomervakantie, van 1 tot en met 8 augustus. Een uniek kamp met een gouden randje, en jij kan er bij zijn! Aanmelden kan via www.jeugdwerkrozenoord.nl. Doen!

De afgelopen maanden is achter de schemen gewerkt aan een ontwerp voor de grote zaal, hal en foyer van Elzenburg. De vraag aan de styliste was; help ons van deze ruimte sfeervolle, uitnodigende ruimtes te maken, waar iedereen zich thuis voelt en wara het fijn verblijven is, zonder het multifunctionele karakter te verliezen. Die vraag heeft, na nog een check bij de verschillende gebruikers, geleid tot een ontwerp waar we erg blij mee zijn.

klik hier voor een rondleiding!

Hoe nu verder?

Aan deze plannen hangt natuurlijk een prijskaartje. Hoe groot dat oprijskaartje is zijn we nu in kaart aan het brengen. Op basis daarvan gaan we kijken wat, hoe en wamnneer we een en ander ook gefinancierd kunnen krijgen. Hopelijk kunnen we snel de eerste stappen zetten.

Helpen?

Kan en wil jij, of jouw bedrijf, mogelijk iets betekenen in het doorontwikkelen van Elzenburg naar bruisend sociaal-cultureel jongerencentrum? Heel fijn! Bel of mail even met Sander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-33130339). Zo help je ons, de gebruikers van het gebouw én geef je invulling aan jouw maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een ANBI-status voor Elzenburg is in voorbereiding.

vacature penningmeester

Vacature: penningmeester Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg is op zoek naar een penningsmeester. Ben je graag bezig met cijfers? En wil je je op vrijwillige basis inzetten voor hét jeugd- en jongerencentrum van Vught? Dan is dit je kans.

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Elzenburg zet zich in voor een vernieuwend en breed aanbod voor jeugd en jongeren. We zijn de verbinder voor lokale partijen en een ‘tweede huis’ voor jeugd en jongeren. We hebben een dolenthousiaste groep van vrijwilligers, vaste gebruikers en medewerkers die zich volledig inzetten om tal van voorzieningen en activiteiten voor jeugd en jongeren mogelijk te maken.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Bestuursorgaan Elzenburg bestaat nu uit vier leden namelijk de voorzitter Bart Houben, de secretaris Willem Bronkhorst, algemeen bestuurslid Michel Hollestelle en algemeen bestuurslid Willem-Wouter Dijkstra. Als penningmeester ben je op vrijwillige basis onderdeel van het bestuur.

De penningmeester

De penningmeester is (mede)verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van de financiële zaken. Het in de gaten houden van geldstromen, facturen betalen en het opstellen van de begroting behoren o.a. tot de werkzaamheden.

Met de taken van de penningmeester ben je ongeveer 2 tot 4 uur per week bezig.

Wie ben jij?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, cijfertjes en financiën
  • Je bent integer en een teamspeler
  • Je bent gestructureerd en sterk in het overzicht houden
  • Je bent scherp op uitgaven en inkomsten

Wat bieden wij?

  • Een mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen
  • Ruimte om initiatief te nemen en dingen te proberen
  • Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij
  • Een enthousiast en dynamisch team

Interesse?

Lijkt het jou een uitdaging om als penningmeester van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de slag te gaan? Stuur dan snel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op.

Top