Hoezo, er kan niks in Vught?!?
Foto van een eerder jongereninitiatief in Elzenburg; Elzenpop in 2019.

Wat is het sáááái! In Vught is nooit iets te doen voor jongeren, er kan nooit iets, en nu met corona is het helemaal een ramp…

Herkenbaar? Neem dan een voorbeeld aan de mannen van het onderstaande verhaal!

Patriek van Jongerenwerk Vught heeft goed contact met een groep jongeren die vaak in het Lidwinapark is. Ook zij vonden het maar saai; niet naar school, alles dicht, weinig afleiding. Hartstikke herkenbaar. Maar Patriek heeft de jongens mee naar Elzenburg genomen en een gesprek georganiseerd met Heleen van Plaza Cultura, Bart van Move en Sander van Elzenburg. De boodschap; er is kei-veel te doen! Maar wat wil je dan? Wij helpen je het te regelen. Tof, toch?

Gelukkig was dat niet tegen dovemansoren gezegd, en werden er meteen plannen gemaakt. Op het toppunt van de brainstorm werd het een driedaags festival voor verschillende leeftijdsgroepen, met een zeskamp, beachparty, 2 keer barbecueën en optredens van grote artiesten. Langzaamaan zijn we samen dat idee gaan uitwerken en afpellen. Wat is haalbaar, wat willen we er per sé in terug zien, voor wie doen we het eigenlijk, enzovoorts. Uiteindelijk was het doel helder; er moest weer een feestavond komen als Elzenpop; een concertavond voor met name Vughtse jeugd.


6 weken en net zo veel vergaderingen verder zijn ondertussen 12 jongeren betrokken bij de voorbereidingen. Verdeeld over drie werkgroepen werken ze aan de programmering, de techniek, sponsoring, veiligheid; kortom alles wat bij zo’n avond komt kijken. Op een goede en serieuze manier, maar zeker ook ruimte voor een geintje.


Schrijf maar vast met potlood in je agenda; 25 september 2021 is het tijd voor Elzenpop 3.0. Door verveling en teleurstelling om te draaien naar eigen initiatief en er samen de schouders onder te zetten. Hoezo, kan er niks in Vught…?

***update*** door de onzekerheid rond corona hebben we in de zomer besloten Elzenpop te verzetten naar 20 november!

Top