DJ workshop, Just Dance en fotografie tijdens Try Out voor jongeren

Werken aan je fotografie skills, beats draaien, of los gaan met dansmoves tijdens een Just Dance Battle?

Op donderdag 23 februari vindt voor jongeren uit groep 7 en 8 weer een Try Out plaats in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Dit maal is het thema: Digital. Elzenburg, MOVE Vught, Plaza Cultura en de jongeren Try Out Crew hebben een mooi programma samengesteld tussen 15:00-17:45 uur. Met kunstdocent Saskia van Oversteeg worden bijzondere foto’s gemaakt door opdrachten uit te voeren met een mobiele telefoon. MOVE Vught daagt met behulp van het spelprogramma Just Dance uit tot een heuse battle. En DJ Producer School leert deelnemers scratchen, mixen en beatmatchen.

Aanmelden
Meedoen is gratis. Jongeren kunnen zich voor 1 of 2 workshops aanmelden via de website www.vughtbeweegt.nl (zoek: try out). De workshop fotografie en Just Dance vallen tegelijkertijd.
Tussen de workshops door is er ruimte om wat te drinken en snacken.

DJ workshop voor middelbare scholieren
Groep 7 en 8 al achter de rug, maar ook benieuwd naar het DJ-en? Speciaal voor jongeren van de middelbare school bieden we ook een DJ workshop in de avond tussen 18:30-19:30 uur. Aanmelden is ook voor deze groep gratis via Vught Beweegt.

Vanuit het Jeugd- en Jongerencentrum zijn wij gestart met een project over inclusie en diversiteit.

De kick-off hebben we op 20 december 2022 gehad bij Nationaal Monument Kamp Vught. De stagiaires en het team van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg zijn rondgeleid door één van de vele vrijwilligers van Kamp Vught.

Voor sommige was het een bekende plaats, voor anderen een term die ze kennen omdat het er ooit over is gegaan. Sommige van de stagiaires zijn er al eens geweest, maar nooit met de opdracht om te kijken wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd met het oog op uitsluiting.

Wat gebeurt er wanneer je een groep mensen buitensluit? Wanneer er tegen een groep mensen wordt gezegd ‘jij hoort er niet bij!’, of ‘jij mag hier niet zijn…’.

Welke verstrekkende gevolgen kan dit hebben? Wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd is HET voorbeeld van uitsluiting. Mensen gevangennemen op basis van geloof, politieke voorkeur, geaardheid, afkomst… Of gewoon omdat ze opkwamen voor een ander? Hun hoofd boven het maaiveld staken? Kritisch durfde te zijn? Of simpelweg iemand wilde helpen…

Het lijkt voor vele een ver van hun bed show. Maar helaas is het de keiharde realiteit dat mensen nog steeds worden afgewezen, buitengesloten en als minderwaardig worden bestempeld.

Door de rondleiding hebben de stagiaires een andere kijk gekregen op het onderwerp en is de link naar het project gemaakt. De urgentie wordt gevoeld en de motivatie om zich in te zetten voor het project is vergroot.

Ik ben benieuwd waar het project ons gaat brengen. Benieuwd of wij het uiteindelijke doel gaan bereiken. Voor nu ben ik al heel trots op wat we hebben gehaald bij Kamp Vught. Trots om met deze groep op ontdekkingsreis te gaan.

Judith, 20-12-2022

“Ondanks het soms wat heftig kon zijn, is het goed om ons te beseffen hoeveel ‘’luxe’’ we vandaag de dag eigenlijk al hebben. Onze luxe is namelijk de vrijheid die we hebben, die niet altijd vanzelfsprekend is geweest.” – Laviare

“Het mag nooit meer zo ver komen dat dit zich opnieuw afspeelt, met geen enkel ras/groep. Het is totaal onacceptabel en ik hoop dat de mensheid geleerd heeft van de gruwelacties door de Duitsers in de tweede wereldoorlog.” – Kees

“Ik denk dat we zeker ook eigenlijk moeten beseffen en nadenken over hoe heftig dit kan zijn. Uitsluiting heeft zeer grote gevolgen. In de Tweede Wereldoorlog was het wel extreem maar het speelt nog steeds dat bepaalde mensen buiten worden gesloten i.v.m. hun geloof, afkomst, huidskleur.” – NihadAfbeelding van WhatsApp op 2022 12 20 om 16.26.22

 

ontwerp foyer

Ooit in het JBZ geweest? En in Elzenburg? Dan weet je misschien wat de overeenkomsten zijn…

Hoezo, er kan niks in Vught?!?

Wat is het sáááái! In Vught is nooit iets te doen voor jongeren, er kan nooit iets, en nu met corona is het helemaal een ramp…

Herkenbaar? Neem dan een voorbeeld aan de mannen van het onderstaande verhaal!

“Sinds 1 januari werk ik bij Elzenburg. Nu is het half februari en nog steeds is het gebouw niet echt open geweest… Zo jammer! Voordeel is wel dat ik rustig kennis heb kunnen maken met de verschillende gebruikers van het pand, maar ook thuis heb kunnen raken in het gebouw.

Top