ontwerp foyer

Ooit in het JBZ geweest? En in Elzenburg? Dan weet je misschien wat de overeenkomsten zijn…

Ik zal je helpen; de stylist van het JBZ had dezelfde smaak als wij voor wat betreft het meubilair en de marmoleum-vloer. Geen wonder dus dat sommige bezoekers vinden dat er een ‘ziekenhuis-sfeer’ in de foyer en de grote zaal hangt!

De zaal is bij de ontwikkeling van Elzenburg als ‘gemeenschappelijke ruimte’ aangemerkt, naast de eigen ruimtes voor de verenigingen. Speciaal geschikt gemaakt voor grote evenementen. Alles is er op ingericht en aangelegd; de plek van de nooduitgangen, de trap backstage, water en afvoer op strategische plekken voor extra bars. Echt tot in de puntjes uitgewerkt. Nu merken we dat het gebruik van de zaal en foyer toch ook anders is dan voor grote evenementen. Het is het sport-café voor gebruikers van de sporthal. Een ruimte voor vergaderingen, de school geeft er les en bovenal de centrale ontmoetingsplek voor gasten van Elzenburg. En dan merken we dat het niet helemaal voldoet en is de eerste indruk vaak een ‘ziekenhuis-sfeer’.

Begin dit jaar hebben we een interieur-ontwerper gevraagd ons te helpen bij het verbeteren van die sfeer. De vaste gebruikers van het gebouw is gevraagd wat zij belangrijk vinden, en op basis daarvan is een ontwerp gemaakt dat er voor moet zorgen dat zaal, foyer en entree één geheel gaan vormen, gastvrijheid uitstralen en prettige ruimtes om te verblijven zijn. Ondertussen zijn de ontwerpen klaar, en die zijn echt super-mooi! Warm, uitnodigend, sfeervol, en met oog voor de historie van het Vughtse jeugdwerk en het (school-)gebouw waar we in zitten.

Nu de volgende stap; het bij elkaar harken van geld om het te realiseren. Bovenstaand verhaal is zeker geen belofte dat het binnen 3 maanden helemaal anders gaat zijn, maar absoluut wél een inspanningsverplichting die we graag aan gaan. En tot die tijd kunnen we met kleine ingrepen al veel verbeteren. 

En zolang de ‘ziekenhuis-sfeer’ er nog hangt kunnen we ‘m maar beter benutten; half mei komen de Vughtse huisartsen een groot deel van hun patiënten inenten tegen COVID-19. En welke sfeer past daar nou beter bij 😉.

Top