Regenboogvlaggen in brand, holocaust-ontkenning, rassendiscriminatie, maar ook steeds grotere belangstelling voor oorlogsherdenkingen op 4 mei. Tegenstrijdig, maar één ding is zeker; inclusiviteit blijft een punt van aandacht.

Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg staat voor een inclusieve samenleving en draagt daar aan bij. Sinds oktober wordt achter de schermen gewerkt aan een project waarbij jongeren kennismaken met groepen in onze samenleving die uitsluiting kennen of hebben gekend. In een programma -dat de deelnemers zelf mee samenstellen- maken we kennis met ‘de ander’. Het project wordt afgesloten met een studiereis naar Auschwitz. Een bijzondere en indrukwekkende reis waar we met z’n allen naar toe werken, en waar zeker ook veel ruimte is voor gezelligheid!

Door ons te verdiepen in de achtergronden van mensen en kennis met ze te maken krijgt ‘de ander’ een gezicht. Snappen we waarom dingen zijn zoals ze zijn en is acceptatie eenvoudiger. Dat verdiepen doen we in de periode tussen de zomervakantie en herfstvakantie. Door interessante plekken te bezoeken, interessante mensen te ontmoeten en door samen een boom op te zetten over relevante onderwerpen. In de herfstvakantie vertrekken we vervolgens naar Polen.

Ben jij ongeveer tussen de 16 en 20 jaar oud en heeft dit –om welke reden dan ook- jouw interesse? Wil je je er in verdiepen, een onvergetelijke ervaring opdoen en anderen vertellen over wat je hebt beleefd? Kom dan op 1 juni om 19.30 uur naar Elzenburg. Natuurlijk mag je samen komen. 

Meer weten en aanmelden; kijk hier.

Top