Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg is in de afgelopen twee jaar steeds drukker geworden. Meer bezoekers weten het gebouw te vinden en voor jongeren is er steeds meer aanbod gekomen. Om te komen tot een nog sterker en completer aanbod voor jeugd- en jongeren is eind juni door de gemeenteraad besloten Elzenburg in de gelegenheid te stellen hun jeugd- en jongerenactiviteiten verder te professionaliseren. Vanaf deze week is het team compleet.

Elzenburg is een veilige ontmoetingsplek voor jongeren, een huiskamer waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hun motivatie en ambitie staan centraal. Judith en Damian zijn er om dat aan te spreken en de jongeren te begeleiden bij het waarmaken van die ambitie.

Damian is begin september gestart en heeft de bekende activiteiten met het team van stagiaires weer opgestart; Maandagavond blijft onze meidenavond en op dinsdag en donderdag is er Club d’n Elze voor de basisschool en de inloop ’s avonds voor oudere jeugd. Daarnaast hebben ze een basis gelegd voor een breed en vernieuwend aanbod. Nu Judith ook gestart is kan er de laatste hand aan gelegd worden waardoor na de herfstvakantie flitsend uit de startblokken wordt gekomen. Zo is Elzenburg, naast de bestaande inloop op dinsdag en donderdag, 4 dagen in de week ’s middags open voor middelbare scholieren. Het jongerencentrum wordt nog  meer een huiskamer. Daarnaast komt er een maandelijks fris-feest, karaoke-avonden, gaan we zaalvoetballen; allemaal met het doel contact met de doelgroep te bouwen en onderhouden, en zo hun ambities te en talenten te leren kennen en sámen tot een verdere ontwikkeling van het programma-aanbod te komen. Tegelijkertijd zal onze bijdrage aan bestaande projecten zoals ‘Try Out’, ‘DitisIK!’ en ‘Let’s talk about’ versterkt worden.

Damian en Judith zijn op wisselende momenten aanwezig in Elzenburg en zijn het aanspreekpunt voor de jongerenactiviteiten. Ze stellen zich verder voor op hun eigen Instagram account; @damian.elzenburg en @judith.elzenburg.

Wil jij meer weten over Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg? Kijk dan op de Instagram van Damian en Judith, of kijk op www.elzenburg.com voor de activiteiten die gepland staan.

Top